Oturma Odanız İçin Yaza Uygun Dekorasyon Önerileri

Oturma Odanız İçin Yaza Uygun Dekorasyon Önerileri

Yaz mevsimi, havaların daha geç kararması ile birlikte, aşırı sıcaklarda insanların kendilerini mümkün mertebe ev dışına attığı, bahçe ve balkon kullanımının son derece yükseldiği bir dönemdir. Ancak, her ne kadar bu mevsim içerisinde insanlar açık alanları daha çok tercih etseler de zaman zaman kullanılan kapalı alanların başında da oturma odalarımız gelmektedir. Dolayısı ile, sizler de bu yazımızdaki uzman görüşlerinden yararlanarak evlerinizdeki oturma odalarını yaz mevsimine hazırlayabilirsiniz.

Yaz Aylarında Doğru Renk Seçimi

Her ne kadar bir odanın duvar ve zemin renklerini değiştirmek çok pahalı olabilse de koltuk örtüleri, kilim, masa örtüleri ya da yastıklar çok ekonomik bir şekilde değiştirilebilir. Ayrıca, perdelerinizin de yazlık ve kışlık olarak iki ayrı set halinde olmasını tavsiye ederiz. Bu eşyaları, yaz aylarında beyaz, çok açık yeşil ve krem tonları üzerine kırmızı, pembe ya da koyu yeşil gibi tonlardan oluşan desenler halinde tasarlanmış modellerden kullanmak, yaz mevsimine uygun bir renk skalası oluşturacaktır. Doğru bir renk skalası kullanımı, odanızda mevsimsel değişikliklere göre ayarlanabilir olmalıdır. Bunun için, duvarlarınızı her renk ile uyumlu olan bir tonda seçip, zemin için de iki farklı malzeme kullanın. Örneğin, parke zemin üzerinde zıt renklerde halı ya da kilim kullanırsanız, yaz aylarında bunu kaldırabilirsiniz. Aynı şekilde, masa örtüsü ya da perde gibi mevsime göre değiştirilmesi pahalı olmayan aksesuarlar da renk skalasında oynama yapmanızı kolaylaştırırlar.

Sadece Koltuklar Değil Perdeler De Ön Plana Çıkacak

Birbirinden değişik model ve renklerle evlerin havasını değiştiren perdeler, değişen dekorasyon trendleriyle birlikte çok geniş bir ürün seçeneğine sahip hale geldi. Piyasada bu kadar çok perde modeli bulunurken ev için uygun perdelerin seçilmesi ise tamamen zevklere, evde uygulanan genel dekorasyon konseptine, kullanım ihtiyaçlarına ve renk uyumuna bağlı bir tercihtir. Desenli stor perdelerden dijital baskılı üç boyutlu görsellerle süslenen perde modellerine kadar her evin ihtiyacına yönelik perde modelleri bulunduğundan, seçim yapma konusunda kararsız kalmak oldukça doğaldır. Yeni sezon öne çıkan trendleri arasında yer alan ip perdeler ile stor perdeler, ev dekorasyonunda en çok tercih edilen perde modelleri olmayı sürdürüyor. Ayrıca zebra perde modelleri de özellikle ticari mekanlar için estetik ve dikkat çeken bir görsellik sunduğundan yeni sezonda da mekan işletmecileri tarafından yaygın olarak kullanılacağa benziyor. Osmanlı tarzı dekorasyon örneklerinin son dönem dizileriyle moda haline gelmesi ile kruvaze perdelerin de hatırı sayılır bir popülerlik kazandığı söylenebilir. Evinde saray şıklığını hissetmek isteyenlerin tercihi olan kruvaze perdeler birçok farklı renk seçeneğine de sahip. Polyester stor perdelerin ofis dekorasyonunda tercih edilir hale gelmesi ile yeni sezonda iş hayatına uygun prestijli bir şıklığa sahip olan ürünler de tercih ediliyor. Ayrıca doğal bir şıklık sunan ahşap perdeler de giderek daha da geniş bir kesim tarafından tercih edilen perde modelleri olarak dikkat çekiyor.