Dubai'den Ne Satın Alınır

Dubai'den Ne Satın Alınır

Dubai'den Giyecek Ne Satın Alınır?

Arap Yarımadası'nın Basra Körfezi kıyısında bulunan, sınır komşuları Umman, Suudi Arabistan, Katar ve İran olan Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan 7 emirlikten biri Dubai Emirliği'dir. Dubai, Dubai Emirliğin en büyük şehridir. Dubai turistik açıdan rağbet gören bir şehirdir ve alınabilecek çok çeşitli ürün seçenekleri bulunmaktadır.

Dubai'den Yiyecek-İçecek Ne Satın Alınır?

Asya ve Afrikada açık hava çarşısı anlamına gelen ve Dubai'de her birinin başka ürünlere yoğunlaştığı 6 çeşit Souk bulunmaktadır. Deira Souk olan yerlerde rahatça bulunabilecek Paşminalar, 0 ipekten yapılan kaliteli, yumuşak ve kalın olan gerçek kaşmir şallar, tesettür giyiminde ön planda olduğundan ve oldukça tercih edildiğinden çeşitli tasarımlara sahip Dubai'nin ünlü alışveriş merkezlerinden olan Mall Of Emirates gibi yerlerde bulunabilecek Abayalar Dubai'den alınabilecek giyim ürünleri olarak gösterilebilir. Açık hava pazarları olan Souk'lardan baharat alanına yönelmiş olan Spice Souk'larda bulunabilecek Arap baharatları ve Shisha barları ve nargile salonları Dubai'de önemli yere sahip olduğundan Shisha nargileleri de satın alınabilecek ürünlerdendir. Dubai'den Hangi Mücevherler Satın Alınır? Dubai'de altın bolluğu çok fazladır. Dubai'de Gold Souk'larda bütçeye uygun büyük ve küçük altın süsleri bulma imkanı bulunmaktadır.

Dubai'den Hangi Parfümeri Ürünleri Satın Alınır?

Dubai kokuları; olarak bilinen Oudh ve Bakhoor parfümleri Dubai'li vatandaşlar tarafından geleneksel bir şekilde kullanılmaktadır. Dubai'de Oudh ve Bakhoor kokuları ve Ud olarak bilinen genel olarak tütsülerin ve parfümlerin içinde kullanılan ve Dubai halkı tarafından tercih edilen koku da parfümerilerden alınabilecekler arasındadır.

Dubai'den Hangi Dekorasyon Ürünleri Satın Alınır?

Dubai alışveriş merkezlerinde ve pazarlarında Pers, İran ve Keşmir'den gelen halılar bulmak mümkündür. Bunlar daha çok el yapımı ve küçük boyutlarda olan kilimlerdir. Buradan örülü halılar, el yapımı çeşitli ürünler de bulabilme seçeneği bulunmaktadır.

Dubai'den Hangi Hediyelik Eşyalar Satın Alınır?

Türk kültüründe önemli yere sahip olan kına, Arap kültüründe de aynı şekilde önemli yere sahiptir. Dubai'de baharat çarşılarında bulunan kınalar alınabilecek hediyelik eşyalardandır. Dubai'de bulunan Burj Khalifa ve Burj Al Arab binalarının minyatürleri de Dubai'den alınabilecek hediyelik eşya seçenekleri arasındadır.