Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yavru bir köpek edinmek hiç şüphesiz büyük bir sorumluluk olmaktadır, fakat insanlar tarafından bilinen en tatmin edici dostlardan bir tanesi olmaktadır. Yavru köpeklerin her zaman için güvenli bir ev ortamı, uygun ve doğru beslenme, düzenli olarak veteriner hekim tarafından özel bakım, ilgi ve sevgiye ihtiyaçları olacaktır. Yavru köpek fiyatları da köpeklerin ırkları ve yaşlarına göre de değişiklik göstermektedir. Ülkemizde de hemen hemen bütün ırklara sahip olan yavru köpeklerin satışları konusunda uzman ve deneyimli olan petshopcular tarafından gerçekleşmektedir.

Yavru Köpekler İçi Veteriner Hekim Seçimi

Yavru köpekler eve gelmeden önce ya da sonrasında mutlaka aşılarının ve gerekli kontrollerinin yapılması gereklidir. Eğer ki bir veteriner hekimi yoksa da yavru köpekleri satan veren kişilerden ya da hayvan hakları derneğinden güvenilir bir veteriner hekim tavsiyeleri alabilirsiniz. Yavru köpek fiyatları ise köpeklerin cins ve yaşları gibi konulara göre değişiklik göstermektedir. Veteriner hekim seçiminde ise mutlaka; acil durumlar göz önünde bulundurularak yakın bir veteriner seçilmelidir, kliniği adres ve telefon bilgileri her zaman elinizin altında bulunmalıdır. Hafta sonları ya da akşam geç saatlerde meydana gelebilecek olan acil durumlar için de en yakın evcil hayvan kliniğinin yerini belirleyin. Mümkün olduğunda giderek yerlerini görebilirsiniz bu sayede acil bir durumda için ihtiyacınız olmadan önce nerede bulunduğunu öğrenmiş olursunuz.

Yavru Köpekler Beslemede Nelere İhtiyacınız Olacak?

Yavru köpekler evinize geldiğinde onlar için ihtiyacınız olacak birkaç şey olmaktadır. İlk olarak minik dostunuz için bir kulübeye ihtiyacınız olacak ve kulübeler, köpeklerinizin bir ucunda tuvaletini yapabilecek diğer ucunda da uyuyabilecekleri kadar büyük olmalıdır. Ayrıca tasma ve kayış ve hafif naylon ya da deriden yapılmış olmalıdır. Eğitim ve gezme konusunda en ideal olan ise genellikle 2 metre uzunluklarında ki kayışlardır. Mama ve su kabı, künye veya çip, tüylerini taramak için köpekler için özle yapım taraklar, yavru köpekler için mutlaka özel oyuncaklar ihtiyaçlarınız arasında yer almaktadır. Merak edilen bir diğer konu ise yavru köpek fiyatları olmaktadır ve bu köpeklerin cinslerine göre değişiklik göstermektedir.