Trabzonspor Takım Renkleri

Trabzonspor Takım Renkleri

Kırmızı beyaz, bordo mavi

Trabzonspor, ilk kurulduğu zaman kırmızı – beyaz renklerini kullanmıştır. Bunun nedeni, takımın belkemiğinin İdmanspor tarafından oluşturulmasıdır. Trabzonspor haberleri takip edildiğinde görülebileceği gibi, kırmızı – beyaz İdmanspor’un renkleridir. Takımın bugünkü bordo mavi renklerine kavuşması ise 80’li yıllarda gerçekleşmiştir. Bu renklerin kökeni ve anlamı hakkında çok sayıda spekülasyon olsa da, gerçek çok daha basittir: bordo – mavi, o dönem meşhur bir İngiltere takımı olan Aston Villa’nın renkleridir.

Aston Villa renkleri

Nitekim Trabzonspor haberleri bununla ilgili ayrıntıları net bir şekilde içermektedir. O dönem İngiltere’ye giden kulüp başkanı Şamil Ekinci, geri dönerken beraberinde Aston Villa formaları getirmiştir. Trabzonspor logosu, ilk başta basitçe bu formalar üzerine işlenerek kullanılmaya başlanmıştır. Bir dönem turuncu, bir dönem de gri renkler kullanılmışsa da, Trabzonspor’un renkleri halen bordo – mavi şeklindedir.

Logodaki altı yıldız

Nitekim Trabzonspor arması da aynı renklerde işlenmiş TS harflerinden oluşmaktadır. Armadaki top, sadece futbolu değil kulübün ilgilendiği tüm spor dallarını temsil etmektedir. Trabzonspor, aynı zamanda basketbol, hentbol, atıcılık ve yüzme sporlarında da söz sahibidir. Yine, logodaki altı adet yıldız da takımın toplam şampiyonluk sayısını göstermektedir. Trabzonspor haberleri, tüm taraftarları sevindirmeye devam etmekte ve bu Anadolu takımı, birbiri ardına başarılara imza atmaya devam etmektedir. Genç futbolcuların mücadele ettiği Trabzonspor A2 takımı ise, spor dünyasına yeni yıldızlar kazandırmaktadır. Trabzonspor, Süper Ligi kazanan ilk Anadolu takımı olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahiptir.