Topuklu Ayakkabıyla Yürürken Nelere Dikkat Edilmeli

Topuklu Ayakkabıyla Yürürken Nelere Dikkat Edilmeli

Topuklu Ayakkabıyla Yürümek Zor mu?

Aslında topuklu ayakkabıyla yürümenin zor olup olmadığı kişilere göre değişmektedir. Sürekli olarak spor ayakkabı ya da babet tarzı ayakkabı giyen bir kişinin en güzel arasında yer alsa dahi hemen ince yüksek topuklu ayakkabılara alışması son derece zordur. Ancak uzun senelerdir topuklu ayakkabılar giyen ve hep bu tarz ayakkabıları tercih eden kişiler çok yüksek topuklu ayakkabılar ile beraber son derece rahat yürüyebilmekte ve hiçbir rahatsızlık hissetmemektedir. Yani topuklu ayakkabıların rahatlığı daha çok kullanan kişilerin alışkanlıklarına bağlıdır ve bu konuda genelleme yapmak son derece zordur. Yine gün içinde kısa süreli olarak ayakkabı giyecek bir kişi aynı topuklu ayakkabı ile hiçbir rahazsızlık hissetmeden kullanım kolaylığı yaşayabiliyorken bu ayakkabı ile 2 saat yol yürümesi gerekirse ayakkabısının hiçte rahat olmadığı söyleyecektir. Bu da ayakkabının doğru tercihlere bağlı olarak kullanım konforunun değişebileceğini göstermektedir.

Topuklu Ayakkabıyla Nasıl Yürünür?

Topuklu ayakkabılar daha dişi bir görünüm kazandırmaları nedeni ile daha fazla tercih edilirken bu dişiliği ön plana çıkarmak kesinlikle yürürken sergileyeceğiniz görünüme bağlıdır. Yani topuklu ayakkabı modelleri kadar topuklu ayakakabı ile doğru yürümekte çok önemlidir. Dengenizi çok sık kaybediyorsanız ya da hafif kambur olarak yürüyorsanız ilk yapmanız gereken daha kısa topuklu bir ayakkabı satın alarak bununlar pratik yapmaya başlamaktır. Bu sayede dengeli bir yürüyüş için antreman yapmış olursunuz. Topuklu ayakkabılar ile adım atarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar bacakların birbirine paralel olacak şekilde adım atılması, adım atarken bacakların mümkün olduğunca birbirine yakın tutulması ve topuk boyu büyüdükçe adım aralıklarının küçültülmesidir.

Dolgu Topuk Doğru Seçim mi?

Yaptığınız tüm pratiklere rağmen bir türlü ince topuklu ayakkabılar ile yürümeyi başaramıyorsanız dolgu topuklu ayakkabılar sizin için kesinlikle en doğru seçim olacaktır. Dolgu topuklar daha dengeli bir yürüyüş imkanı sunarken aynı zamanda parmak uçlarında olan baskıyı azaltmaları nedeni ile daha rahat kullanılabilen topuklu ayakkabı modelleri arasında bulunmaktadır. Çok daha rahat bir model olmasının yanı sıra son yıllarda moda olması da bu ayakkabıyı tercih eden kişilerin sayılarını her geçen gün arttırmaktadır.

www.toppuk.com