BES Nedir, Ne İşe Yarar?

BES Nedir, Ne İşe Yarar?

Devlet katkısı ile de desteklenen BES yani Bireysel Emeklilik Sistemi; kişiye özel bireysel bir emeklilik planlamasıdır, BES sisteminde ödeme periyodunu dilediğiniz ödeme planıyla belirleyebilirsiniz. Bu sisteme göre katkı payı tutarını artırabilir ve azaltabilirsiniz. Emeklilik planınızı senede 4 kez, fon dağılımını ise senede 6 kez değişebilirsiniz. Bireysel Emeklilik fonlarında stopaj kesintisi yer almaz. Dilediğiniz tutarda ek katkı payı ara ödemesi yapabilirsiniz. Ara vermek istediğiniz zaman ödemelere ara verebilir, ardından kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Konu ile ilgili tüm detayları online internet sayfalarından görüntüleyebilirsiniz.

BES Cayma Hakkı

Emeklilik sözleşmesini takip eden 2 ay içerisinde sözleşmeden cayma hakkınız mevcuttu. Bu bildiriminizle 10 gün içinde yapılan tüm ödemeleriniz size iade olunur. Dilerseniz sözleşmenizi ve yatırımınızı 2 yıl sonra başka bir emeklilik şirketine de aktarabilirsiniz. 56 yaşını dolduran her BES’li emekli olmaya hak kazanır. Bu sistemde 10 yıl bulunmanız gerekir. Süreç sonucunda ödemelerinizi dilerseniz toplu olarak, dilerseniz aylık maaş olarak alabilirsiniz.

Fiba Emeklilik BES Avantajları

Fiba Emeklilik Bireysel Emeklilik Sistemi ile şimdiden gelecek için yatırım yapmaya başlayabilir ve geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. BES sayesinde devlet desteğinde emekliliğinde ikinci bir gelir sağlayarak dönem yaşayabilirsiniz. BES, Devletin sağladığı % 25 oranında katkı payı ile her ay düzenli olarak hesabınıza yatırılacaktır. Bireysel Emeklilik Sistemi sayesinde, emeklilik ve yaşlılık döneminizde huzurlu ve güvence altında hissedebilirsiniz.