Eminönünde Nerede Alışveriş Yapılır?

Eminönünde Nerede Alışveriş Yapılır?

Eminönü'nde Alışveriş Yapılacak Yerler

Eminönü, İstanbul'un aklınıza gelebilecek hemen hemen her türlü ürünü çok uygun fiyata bulabileceğiniz semtidir. Tarihi dokusunun da etkisiyle gezip alışveriş yapmak bir hayli keyiflidir.

Mısır Çarşısı

Eminönü denince akla ilk gelenlerden biri elbette 1664 yılından günümüze kadar gelen tarihi Mısır Çarşısı'dır. Lokumundan baklavasına, kahvesinden baharatına, doğal sabunundan yağlarına, kokularına, kuru yemişine, hediyelik eşyasına, çanta, cüzdan, takı, tespih gibi aksesuarına kadar birçok ürünü bulabilirsiniz burada.

Hasırcılar Sokağı

Mısır Çarşısı'nın hemen arkasında Hasırcılar Sokağı bulunuyor. İki yanı dükkanlarla çevrili bu sokakta en dikkat çeken şeylerin başında tabi ki hasır ürünler bulunuyor. Parti malzemeleri, nikah şekeri süslemeleri, yılbaşı süsleri, şekerlemeler, çikolatalar, pastacılık ürünleri satan bir sürü dükkan mevcut. Ara sokaklarda ise bakır ürünleri satan çokça dükkan görebilirsiniz. Bu sokağın sonunda da meşhur Kurukahveci Mehmet Efendi var. Kapısındaki kuyrukta beklemek sorun değil derseniz taze çekilmiş lezzetli ve mis kokulu kahvenize sahip olabilirsiniz.

İş Hanları-Pasajlar

Takı merakınız varsa Eminönü uygun fiyatlı ürün alabileceğiniz şahane bir yer. Kurukahveci Mehmet Efendi'nin bulunduğu köşeden sağa dönüp biraz ilerlediğinizde yol kendiliğinden sola dönüyor ve birkaç adım ilerinizde hemen sağınızda şahane aksesuarları bulabileceğiniz bir sokak uzanıyor. Bu sokakta doğal taşlardan etnik takılara, modern tasarımlardan gümüş ürünlere kadar bir takı ürünlerini bulabilirsiniz. Kendi takımı kendim yapmak istiyorum diyenlerdenseniz ihtiyacınız olan tüm ürünleri Güvenler Pasajı'nda bulabilirsiniz. Hangi dükkana sorsanız yerini tarif edecektir. Rengarenk boncukların arasında kendinizi kaybetmeniz pek olası. Ayrıca Eminönü'nde bu tarz keşfedilecek bir sürü pasaj mevcut.

Mahmutpaşa Yokuşu-Kürkçü Han

Bir diğer yer olan Mahmutpaşa Yokuşu ve çevresindeki dükkanlar alışveriş için şahane bir adres. Burada ayakkabıdan kıyafete, çantaya kadar birçok ürünü bulabilirsiniz. Çeyiz hazırlığında olanlar için de vazgeçilmez dükkanlar var. Yokuştan yukarı çıkarken yol sizi tarihi Kürkçü Han'a getirecek. Kürkçü Han deyince akla ilk gelen tabi ki iplikçiler ve perdeciler. Ayrıca birçok hobi malzemeleri de mevcut. Eminönü elbette sadece bunlardan ibaret değil, daha çok gezip keşfetmek size kalmış. Ayrıca kalabalık ve engebeli yollardan dolayı rahat kıyafetler giymeniz sizin yararınıza olacaktır.