LEHİMLİ EŞANJÖR ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

LEHİMLİ EŞANJÖR ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Endüstriyel kullanım da oldukça önemli bir yere sahip olan lehimli ısı eşanjörleri çok yüksek sıcaklıkların bulunduğu alanlarda tercih edilirler. Ani ısıtıcı olarak kullanılan bu ürünler soğutma teknolojilerinde de evaporatör olarak tercih edilirler. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan bu ürünler ısı transferinin geniş aralıklarda gerçekleşmesine imkan verir. Yüksek verimli ısı transferleri için oldukça hızlı çözümler üretebileceğimiz lehimli eşanjörler düşük basınç kaybına sahip olarak sıcaklığa, basınca ve korozyona çok daha fazla dayanıklıdır. Az hareketli bağlantıları sayesinde yüksek mukavemet gösteren bu ürünler yer tasarrufu sağlayan kompakt bir tasarıma sahiptir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Lehimli Eşanjör Modelleri

Tortu birikimini azaltan, üstün özellikleri sayesinde yüksek verimlilikteki ısı transferlerin yapılmasını sağlayan bu ürünler, türbülans yaratacak biçimde belirgin özellikte bir iç tasarıma sahiptir. Akış sağlayan lehimli eşanjör seçenekleri üç temel plaka tipine sahiptir. H tipi, L tipi ve M tipi plakalara sahip olan bu ürünler farklı kullanım alanlarına sahiptir. H tipi olarak piyasada bulunan lehimli plakalar geniş açılı kanalları sayesinde türbülans oluşturacak biçimde hareket kabiliyetine sahip olurlar. Isı transferlerinin verimli değiştirilmesi için kullanılan bu ürünler bakım maliyetlerini düşüren, kalıntı ve tortu birikimini azaltan, verimli bir çalışma prensibine sahiptir. L tipi olarak piyasada bulunan ürünler ise dar açılı kanallara sahiptir. Basınç kaybının asgariye indirgenmesi için kullanılan bu ürünler basınç kaybı olmaması gereken alanlarda kullanılırlar.

M Tipi Eşanjörler


M tipi plakalarda lehimli eşanjör bölgeleri arasında bulunur. Lehimli eşanjör birçok katmanlı yapıya sahiptir. Arka parça, arka gövde plakası, soğutma kanalları, su kanalları, köşe delikleri, kafa parça, ön gövde plakası, su soğutucu, ekstra sıcaklık kontrol arayüzü ve plakalar gibi birçok farklı bileşenden oluşan bu ürünlere ilgili online siteler üzerinden ulaşabilirsiniz.