Turizmin Yıldızı Antalya’dan Haberler

Turizmin Yıldızı Antalya’dan Haberler

Haberler başlığına bakmadan hemen önce Antalya'nın eski normal şartlarda turizm sektöründe ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ve buna ek olarak pandemi şartlarında da turizm sektöründe ilk sırada yer aldığını belirtmekte fayda var. Son zamanlarda, ulusal kısıtlamalar ve karantina prosedürleri ve ulusal giriş ve çıkış yollarının kapatılması nedeniyle dünya turizmi sona erdi. Özellikle önceki yıllara göre ülkemizi ziyaret eden turist sayısında azalma görüldü. Son verilere göre ülke genelindeki turist sayısındaki azalma oranının % 72,49 olduğu söyleniyor. Bu oran oldukça yüksek bir düzeyde olup turizm sektörümüzü de etkisi altına almıştır. Ancak son zamanlarda yaşanan kısıtlamalar ve salgın hastalıklar nedeniyle turizm oranı düşmesine rağmen, Antalya turist sayısı açısından İstanbul'dan sonra ikinci sıradadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, ülkede açıklanan toplam turist sayısı 13 milyon 6,52 milyon 641, bunun 3 milyonu 99 bin 687'si Antalya'ya gelen turistlerden.

Rusya’dan Rağbet Çok

Antalya yazın ve kışın turistlerin gözdesi bir şehir, tüm ülkede olduğu gibi Rusya da en çok turist çeken il. Rusya'dan Türkiye'ye gelen turistler arasında 9.11 milyon 264 kişi olduğu belirtildi. Online haber sitelerinin haberine göre Ekim ayında Rus vatandaşları turist ziyaretleri için ağırlıklı olarak ülkemizi tercih ediyor.

Antalya’ya Turist Sıralaması

Ekim ayında 489.000.836 turistle Rusya Federasyonu birinci olurken, Bulgaristan 232.000.729 turist ile ikinci sırada yer aldı. Öte yandan Ukrayna, 155.254 kişi ile ülkeye en çok turist getiren üçüncü ülke olarak bu iki ülkeyi takip etti. Antalya haberler başlığında görebileceğiniz bu konu önümüzdeki günlerde hem ülkeye hem de Antalya’ya ne sayıda turist geleceği yönünde önemli ipuçları vermektedir. Aynı zamanda turizmin hangi oranda yükseleceğine dair de bilgiler sunacaktır.