İcra Avukatı Kimdir?

İcra Avukatı Kimdir?

İcra hukuku kişilerin günlük hayatta en fazla karşılaştığı hukuk dallarındandır, İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde kişilerin hakları ve yükümlülükleri belirtilmiştir. Bu kanun ile borçların ödenmemesi halinde icra yaptırımı konusunda prosedürlerin nasıl işlediği anlatılır. Buna ek her zaman uygulamada kolayca çözülebilecek kadar basit durumlarla karşılaşılmaz. Kişiler bu kanunlara gerektiği şekilde uymadığında ciddi hak ve mal kaybına uğrayabilir. Danışmanlık alınacak hukuk bürolarındaki bir icra avukatı yardımı ile haklarını ve alacaklarını kişi hakkaniyetli olarak talep edebilecektir.

Alacaklarınızı İcra Avukatı Yardımı ile Talep Edin

Kişilerin alacaklı oldukları mal veya paranın kendisine ödenmediği takdirde devlet eliyle alacaklarını tahsil etmesi icraya vermek suretiyle gerçekleştirilmektedir. İcra İflas Müdürlükleri aracılığı ile takibe konan işlem icra avukatı yardımı ile gerçekleştirilebilir. Kişinin kendisi yaptığı takdirde bazı hakları ve alacaklarını kaybetme olasılığı yüksektir. Takibi ve talep işlemleri kişi için karmaşık olabilecek bir niteliğe sahiptir. Bu durumda bir avukattan yardım almak en doğru güncel hukuki bilgiler ve haklardan faydalanmak açısından da çok önemlidir.

İcra Avukatı Ne İş Yapar?

Alacaklının borcunu tahsil edebilmesi için gerekli işlemleri sağlamak üzere çalışmalar yürütmektedir. Borçlu ile irtibata geçen icra avukatı iki taraf için makul olan tutar üzerine anlaşma yapmak üzere görüşmeler yapar. Eğer borç bu görüşmeler sırasında tahsil edilemezse takip işlemleri başlatılır. Bu işlem sene bağlı olan ve olmayan durumlar için ilamlı ve ilamsız icra takibi olarak iki ayrı usülle gerçekleştirilir. İpotekli alacağın paraya çevrilerek tahsil edilmesi üzerine işlemler yapar. İflas davası açarak alacaklının alacağını elde etmesi üzerine icra takibi gerçekleştirir. Bunların dışında icra avukatı kötü niyetli olarak kişiler hakkında konulan icra takiplerine itiraz ederek hakkın muhafazasını sağlamaktadır. İnternet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalar ile icra davalarınızda sonuç alabilirsiniz. Bu süreçte en büyük destekçiniz olarak, sizlere her an bilgilendirme yapılacaktır.