Sebzeli Kek Nasıl Yapılır

Sebzeli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler2 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet rendelenmişl orta boy havuç Maydonoz Dilediğiniz kadar dereotu 2 sap yeşil soğan 1 kase kadar beyaz peynir 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ Kabartma tozu Aldığı kadar un Tuz ve karabiber

Basit Bir Kek Yapımı...

Hanımlar dostlarınıza toplantılarınızda sunabileceğiniz ya da et yemeklerinizin yanında ılık olarak ikram edebileceğiniz harika bir lezzet sebzeli kek.Tadına doyamayacağınız bu lezzetli kekin üstelik yapımı da çok kolay. Yemek tarifleri defterinize ekleyebileceğiniz muazzam, üstelik kolay bir lezzet.Haşlanmış patatesleri çatalınız yardımıyla eziniz. Havuçlarınızı rendeleyiniz. Dilediğiniz kadar maydonoz ve dereotu katınız. Dereotu bu keke bambaşka bir lezzet katmaktadır. İki sap ince kıyılmış yeşilsoğanı da ekleyerek iyice harmanlayınız. Bir su bardağı süt , bir su bardağı sıvıyagı ve bir kase peynirinizi de ekleyiniz. Yumurtaları da ekledikten sonra yine çatalınız yardımıyla ezmeden iyice karıştırınız. En son kabartma tozunu ,aldığı kadar unu , tuz ve karabiberi de ekledikten bir iki dakika mikserle kıvamına kavuşması için karıştırınız.Mikseri bir iki dakikadan fazla tutmayınız. Sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk pişiriniz. Arzu ederseniz soğuk , arzu ederseniz et yemeklerinizin yanında ılık olarak servis edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ ile sıcak olarak ta başlı başına bir yemek olarak ta sunabilirsiniz.

Çok Farklı Bir Lezzet...

Misafirleriniz , aile bireyleriniz,dostlarınız bu farklı tada bayılacaklar. Çocuklar için de son derece faydalı olan bu keki tarifler defterinize mutlaka ekleyiniz. Hem kokusu hem lezzeti çok farklı olan bu iştah açıcı keki mutlaka denemenizi öneririz. Vazgeçemediğiniz tarifler arasında yerini alacak bu kek. Sofranızın bereketi , evinizin huzuru daim olsun.Şimdiden afiyet olsun.