Fiber Kablo Ne İşe Yarar

Fiber Kablo Ne İşe Yarar

Optik Fiber Kablo

Fiber kablo, ışığın cam üzerinden iletilmesine dayanan bir kablo çeşididir. Kullanılmaya başlandığı ilk günden bu yana pek çok alanda çığır açmıştır. Örneğin internet alanında bugün pek çok firma “fiber internet” paketlerine dair kampanyalar oluşturmakta ve fiber bağlantının ulaşmadığı bölgelere yatırım yaparak fiber iletimi yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Çok daha hızlı bir iletim sağlayan fiber optik kablo bugün eski tip bağlantıların yerini almaya başlamıştır.

Fiber Optik Sistemlerinin Avantajı Nedir

Fiber optik kablolar, yapısı gereği çevresel şartlardan oldukça az etkilenmektedir. Bu özelliğini merkez, cam örtü ve kılıf adı verilen 3 ayrı komponentten almaktadır. Bu sayede nem, rutubet, darbe vb. dış etkenler bağlantının kalitesini ve gidişatını etkilemez. Bu bakımdan hızlı ve kaliteli bir bağlantı hizmeti genellikle fiber optik kablolar ile sağlanır. Eğer siz de fiber optik kablolar aracılığı ile bağlantı sağlamak ve doğru seçimi yapmak istiyorsanız sitesinden erişebileceğiniz fiber optik kablo fiyat listesi aracılığı ile detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Fiber Optik Kablonun Yapısı

Fiber optik kablo merkez, cam örtü ve kılıf adı verilen üç bölümden oluşur. Merkez bölümü en içte yer alır ve ışığın iletildiği cam tabakayı içerir. Cam örtü, merkezden yansıyan ışığın tekrar merkeze dönmesini sağlayarak olası bir bağlantı kaybını engeller. Kılıf kısmı ise fiber kabloyu dış etkenlerden koruyan en önemli yapıdır. Zırhlı, zırhsız gibi türleri bulunan fiber kablo fiyat listesi, kullanım alanları ve sistem maliyetini tr.prysmiangroup.com ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.