Tekneyle Tatile Çıkacaklara Tavsiyeler

Tekneyle Tatile Çıkacaklara Tavsiyeler

Tekne ile tatil planı yapıyorsanız ve ilk kez tekne tatili yapacaksanız önceden karara verseniz gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Tekne tatilinde kaç kişi olacağınız ,tekne de nasıl bir ekip olacağına bağlı olarak tekne boyutunuzu belirlemelisiniz. Tatil için ayıracağınız bir bütçe belirlemelisiniz. Gitmek istediğiniz rotayı ,kaç gün tatil yapacağınıza da önceden planlamanız tatilinizi konforu için önemlidir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Tekne İle Tatile Çıkarken Bilmeniz Gerekenler

Tekne ile tatile çıkma fikri netleşmesinden sonra tatil hazırlığının da eksiksiz yapılması önemlidir. Kabinlerde hareket alanı kısıtlıdır. Bu alanı daha da kısıtlamamak için büyük bavullar hazırlamamanız gerekmektedir. Özellikle güneş ışınlarından korunmak için güneş kremlerini de mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. Öte yandan sinek ve sivrisinek koruyucu spreyler ve mutlaka ilk yardım çantasına yer vermelisiniz. Tekne içerisinde konakladığınız yerlere kamara adı verilmektedir. Kamara alanı, teknenizin boyutuna göre belirlenmektedir. Teknenizin kamara bölgesi konfor alanınızdır. Bu bölgedeki dolap ve depolama yerleri yalnızca ihtiyacınız kadar eşyayı alabilecek şekilde dizayn edilir. Bundan dolayı tekne tatiline çıkmadan önce yanınıza mümkün olduğunca az eşya almalısınız. Eşyaların azlığı kadar seçtiğiniz çantanın boyutu da önemlidir. Çantalarınız mutlaka katlanabilen, yumuşak materyalden oluşmalıdır. Bu durum konfor alanınızı etkileyecek bir etkendir.

Tekne ile Tatilde Çantanızda Neler Olmalı

Tekne ile tatile çıkarken yanınıza alacağınız valizde; teknede rahatça yürüyebilmeniz için spor ayakkabı veya düz terlikler olması oldukça önemlidir. Bununla beraber, koylarda yürüyüşe çıkma imkânınız olacağı için aktiviteye uygun ayakkabılar, yedek mayolar, rahat kıyafetler ve gece üşüme riskine karşı polar gibi kalın kıyafetler tercih etmelisiniz. Ayrıca güneşten korunabilmek için güneş gözlüklerinizi mutlaka yanınıza almalısınız. Teknede konaklama süresi devam ederken ihtiyacınız olan tüm ekipmanları yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız.