Amd işlemci 1

Amd işlemci 1

Yeni bir bilgisayar toplayacak veya olan sisteminizi güncellemeyi düşünüyorsanız sistem için doğru AMD işlemci bulmak biraz sizi zorlayabilir. AMD işlemcisine verilen ad Ryzen. Intel ve AMD bilgisayar sektörünün önde gelen iki firması konumunda yerlerini koruyor. AMD işlemci Ryzen serisi ile ön plandaki yerini koruyor. Serilerini 3,5 ve 7 olarak adlandıran AMD işlemci geliştirdiği ve rakiplerine göre oldukça iyi bir performans sunmaya devam ediyor. Detaylı bilgi için href=" target="_blank"> sayfasını inceleyebilirsiniz. Anlaşılacağı üzere her rakam diğerinden daha üstün özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Ryzen İşlemci

AMD İşlemci son yıllarda geliştirdiği yeni nesil özellikler ve gelişmiş performansı ile göz dolduruyor. Sistem toplama rehberlerinde en çok tercih edilen işlemcilerden biri olma özelliğini koruyor. Tamamen farklı mimari ve tasarımı ile de dikkat çekiyor. 3 farklı modelle piyasada kendine yer bulan AMD işlemci Ryzen’in modellerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Ryzen 3: 4 çekirdekli giriş seviye işlemciler
  • Ryzen 5: 4 veya 6 çekirdekli orta seviye işlemciler
  • Ryzen 7 ve Ryzen 9: 8, 12 ya da 16 çekirdekli üst seviye işlemciler
  • Theradripper: 8, 12, 16, 24 ve 32 çekirdekli en üst seviye işlemciler

Buna karşılık AMD markasında FreeSync teknolojisi bulunuyor. Ayrıca Intel markası ile de sıkı rekabette olan firma benzer teknolojik özelliklere sahip olmayı da sürdürüyor. Bu arada yeni ve güçlü bir performansa sahip bir bilgisayar topluyorsanız o zaman fiyattan çok performans odaklı bir sistem topluyorsunuz demektir. AMD ‘de ise Ryzen 5’tir. İşlemci seçimi doğru yapılmalıdır. Anakart tercihinizi doğrudan etkileyecektir. Ayrıca tekli ve çoklu çekirdek hızını ve önbellek miktarını da etkileyecektir. Bilgisayarınızı kullanım amacınızı belirleyerek toparlamanız hem zaman kaybından hem de maddi kayıptan sizi kurtaracak ve boşuna para harcamamış olacaksınız.