Yağ Sökücüler

Yağ Sökücüler

Yağ sökücü kimyasallar, yağ sökme, çözme ve yağ lekelerini çıkartılmasında kullandığımız kimyasal formüllere dayalı kalite ve msds onayı alınmış ürünlerdir. Yağ makinelerde geçen zamanla yağ birikmesine neden olmaktadır. Bu durumu çözebilmek için yağ sökücü ürünler kullanılmaktadır. Yağ sökücüler kullanılan yağa göre ve kullanılacak yüzey yada ürüne göre kullanılmalıdır. Solvent ve asidik yağ sökücüler tercih edilmelidir. Yağ sökücüler yağda bulunan hidrokarbonları temizler ve biriken yağları yok etmeye yaramaktadır. Yağ sökücüler çeşitlere ayrılmaktadır bu çeşitlerden bazıları kısa olarak açıklayalım.

  • Boyaların üstünde oluşan yağları çıkartmak için boyalı yüzey yağ sökücüler kullanılmaktadır. Boyalı yüzey yağ sökücüler boyanın üzerine sıkıldıktan sonra uçtuğu için boyaya zarar vermemektedir.
  • Makinalarda oluşan yağları sökmek için makine yağ sökücüsü kullanılmaktadır. Makine yağ sökücüleri yanıcı olmadığı ve uçtuğu için makinalara zarar vermemektedir. Makine yağ sökücüler solventlerden oluştuğu için yalıtkandır. Bu sayede makine yağ sökücüleri metal cisimlerde ve kumaşlarda uygulanmaktadır. Bütün yağları temizler ve yağ izi bırakmaz.
  • Demirlerde oluşan yağları temizlemek için metal yağ sökücüler kullanılmaktadır. Metal yağ sökücüler özel olarak üretilmiştir. Uçucu özelliğe sahiptir. Çok kullanışlı ve güçlü temizleme potansiyeline sahiptir.
  • Kumaşların üzerinde oluşan yağların temizlenmesi için tekstil yağ sökücüler kullanılmaktadır. Bu yağ sökücüler kumaş üzerinde iz bırakmadan yağları çıkartmaktadır. Tekstil yağ sökücülerde uçucu özelliğe sahiptir. Yanma özelliği yoktur. Fiyatı ucuz olan bu ürün çok amaçlı olarak da kullanabilmektedir.
  • Organik ve inorganik olan yanmış yağlar zeminlerde veya yüksek ısıdan dolayı yağ oluşumuna neden olmaktadır. Zemin yağ sökücüler bu tip yağları çıkartmaktadır. Zemin yağ sökücüler alkali özelliğine sahiptir. Zeminlerde oluşan tir, yağ ve yağ tortularını kolayca çıkartmaktadır.
  • Fabrikalarda, üretim alanlarında motor, elektronik devre, tekstil makinalarında oluşan yağlar genel yağ sökücüler sayesinde çıkartılmaktadır. Genel yağ sökücülerin içinde sadece solvent maddesi kullanılmaktadır.