Otomobil Lastiklerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otomobil Lastiklerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bozuk yollarda hız yapmayın lastik sert çukur yollarda daha çabuk yıpranır. Araba yüklüyken uzun yola çıkacaksak otomobilin lastik basıncını 2 PSI arttırın ağırlık sebebiyle lastiğin havası azalır. Yedek lastiğinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol ediniz. Kış lastiği kullanımı karlı ve buzlu yollarda üstün yol tutuş ve çekişi sağlar. Ancak kış lastiğini yazında kullanırsanız bu olay tam tersine döner aracın yol tutuşu azalır.

Uzun süre aracınızı kullanmayacaksanız aracınızı düz bir yere çekip el frenini boşa alın ve tekerlere takoz koyun.

 Lastiğinizi parlatmak için kimyasal ve petrol içerikli olan temizlik malzemeleri kullanmayın. Lastikler için özel formüllü ürünleri kullanarak lastiğin üzerindeki kimyasal tabakayı engellemiş olursunuz ve lastiğinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

 Aracınızı park ederken kaldırım kenarı, taş ve sert cisimlere çarpmamaya özen gösterin.

 Dış derinliği 1,6 mm’den düşük olan lastiklerinizi değiştirmekte fayda var.

 Kötü hava şartları olan bölgelerde otomobilinizi kullanacaksanız kar ve buzlanmaya karşı aracınızın teker basıncını 2-3 derece arttırın böylece daha iyi çekiş ve yol tutuşu sağlamış olursunuz.

 Uzun süre kullanılmayan araçlarınızın lastik basınçlarını çok fazla yükseltmeyin aksine düşürün.

 Supap kapaklarını daima kapalı konumda bulundurun.

 Soğuk kış aylarında lastiklerinizin durumu ne kadar iyi olursa olsun aşırı hız yapmaktan kaçının hiçbir lastik mükemmel bir yol tutuş sağlamaz.

 Karlı havalarda ani yapılan fren ve hızlanmalar patinaj ve kaymaya neden olur. Böyle durumlarda daha yavaş bir hızlanma ve sakin bir şekilde frenleme yapınız.