Cilt Bakım

Cilt Bakım

Ergenlikte başlayan akne ve sivilce problemleri cildin dokusuna bağlı olarak kimi bireylerde uzun zaman devam etmektedir. Akne oluşumu ergenlik olarak tanımlanan 11-23 yaş arasında fazlaca çalışan karaciğer fonksiyonları ve bedenin değişmesi ile ilgili ortaya çıkarken 23 yaş sonrasın da akne ve sivilce problemi cildin yağ dengesine bağlı olarak devam etmektedir. Tanımlanan 3 tip cilt vardır;

  • Yağlı ciltler
  • Kuru ciltler
  • Karma ciltler

Cildin kuru olması akne oluşumunu engellemediği gibi yağlı ciltle kıyaslandığında daha zor bir cilt yapısı olduğunu söylemek mümkündür. Akne oluşumu dışarıdan alınan toz hava ve kirli gazlarıngözenekler ile temasından ortaya çıkmaktadır. Detaylı bilgi için href=" target="_blank"> sayfasından inceleme yapabilirsiniz. Bu yüzden akne oluşumunda cilt tipi ayırdımı yapılması sonuç olarak yanlışa götürebilir.

Cilt Bakım İşlemlerinde Siyah Nokta Tedavisi

Çok sık düşülen hatalardan biri olan hata sivilce ve siyah noktaları aynı kapsamda değerlendirmektir. Sivilceler kızarık sulu ve kabarık bir görüntü yaratırken ve sıvı içerisinde irin bulunurken, siyah noktalar gözeneklerin içerisinde sıkışmış ve deri altında sert bir yağ dokusu kir dokusu bulunduran oluşumlardır. Siyah nokta tedavisi ile sivilce tedavisi bu yüzden birbirinden ayrılır. Buluştukları nokta siyah nokta ve sivilcelerin gözenek içerisinden dışarıya çıkartılması ve bölgenin temizlenmesi olsa da uygulanan işlemler ve uygulanan maddeler farklıdır. Sivilce tedavisinde öncelikle kızaran ve iltihap toplayan dokuyu söndürme ve acıyı azaltma işlemi uygulanırken siyah nokta tedavisinde gözeneklerin buharla açılması ve gözenek içerisinde barındırılan kirli yapının dışarı çıkartılması bulunmaktadır. Sivilce tedavisinde doğrudan gözenek boşaltma işlemi uygulandığında bölgenin yangı kapması kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden cilt bakım hizmetleri alırken mutlaka profesyonel destek almalısınız. Cildinizde uygulanan her ürün kalite standartlarında üretilmiş e sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış ürünler olmalıdır. Vialife Estetik profesyonel hizmet noktasında sizlere en iyisini sunmak için çalışmalarını gerçekleştirmektedir.