Yeşil Kahve Çekirdeği Çayı Zayıflatır Mı?

Yeşil Kahve Çekirdeği Çayı Zayıflatır Mı?

Yeşil kahve çekirdeğinin Brezilya’dan ithal edilecek olması yerli piyasanın gözünü korkutmamış durumda ve ülkemizdeki ünlü aktar firmaları bu mükemmel yeşil kahve çekirdeklerini ithal edebilmek için Brezilya’nın yolunu tutmuş durumda. Amerika’da yayınlanan “The Dr. Oz Show” adlı TV şovunda yeşil kahvenin yararlarından övgü ile söz eden ünlü doktorun sözleri tüm dünyada adeta çığır açmış durumda. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan yeşil kahve çekirdekleri vücudun fazladan kalori yakarak yağların yakılmasına ve vücudun sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlıyor. Zayıflama yöntemleri arasında oldukça popüler olan yeşil çay bünyesinde bulundurduğu enzimlerle vücuda oldukça yararlı geliyor. Yeşil kahve kilo vermeye ve vücutta bulunan yağların yakılmasını sağlıyor. İçildiği andan itibaren metabolizmayı hızlandırıyor ve vücuttaki yağ dengesini de muhafaza ediyor. Dr. Mehmet Öz tarafından açıklanan bu özellikler nedeniyle Amerika’da yeşil kahve satışları adeta patlama yaptı.

Vücutta harcanan kalori metabolizmanın hızı ile orantılıdır.

Yeşil kahve çekirdeği de vücuttaki metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımını arttırıyor. Yeşil kahve özellikle diyet ve egzersiz yapan kişilerde çok daha etkili bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Brezilya’dan çiğ olarak gelen yeşil kahve diğer benzer ürünlere göre maliyeti fazla ancak buna fazlasıyla değen bir ürün. Bu maliyetten kaçınmak isteyen bazı firmalar yeşil kahvenin taklitlerini ya da benzer ürünlerini yeşil kahve olarak piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Bu duruma dikkat edilmesi gerekir. Alacağınız kahvelerde yeşil kahve logosunun olmasına dikkat edin.

Peki, yeşil kahve nedir? Nasıl elde edilir?

Yeşil kahve kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasından gelen coffea adlı bir ağaç olup 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Bu ağaç yoğunlukla Brezilya’da bulunur. Diğer kahvelerden biraz daha farklı bir yapıdadır. Yeşil kahve dışındaki bütün kahve türleri kavrulurken yeşil kahvede böyle birleşim yapılmaz. Bu da yeşil kahvede bulunan faydalı enzimlerin yok olmasını önler. Yeşil kahvenin yararları oldukça fazladır. İçerisindeki bileşenler sayesinde vücuttaki yağ yakımı hızlanır. Metabolizmayı hızlandırarak kalorilerin hızlı bir şekilde harcanmasını sağlar böylece kilo vermeyi de hızlandırır. Yeşil kahvenin oldukça yüksek antioksidan etkisi vardır. Vücuttaki metabolik faaliyetlerin sonucunda ortada dolaşan serbest radikalleri dışarıya atarak azalmasını sağlar. Hücrelerin zarlarına zarar vererek yaşlandıran bu radikallerin atılması sayesinde vücut daha geç yaşlanır. İçerisinde bolca enerji bulunduran yeşil kahve yorgunluğa ve halsizliğe de oldukça iyi gelir. Şeker hastalığına karşı birebirdir. Hipertansiyon sorunu olanlar için ideal bir içecektir. Yeşil kahve evde de rahat ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. 1 yemek kaşığı kahve cezveye konduktan sonra üzerine 1 bardak su eklenir. Yaklaşık olarak 4 dakika kadar beklenir. Soğumasını beklemeden sıcak bir şekilde servis edilir. Yeşil kahve sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer içilebilir. Fazlası tavsiye edilmez. Yeşil kahvenin vücutta su tutulmasına neden olabilir buna engel olmak için günde en az 2,5 litre su içilmesi tavsiye edilir. Yeşil kahve ülkemizde de oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Aktarlarda ve marketlerin vitrinlerinde görmeniz mümkün. Yeşil kahve tüketirken başka kahveler almamaya ve bol bol su tüketmeye özen gösterin böylece olası yan etkilerden kurtulmuş olursunuz.