SSL Nedir?
SSL Sertifikası Neleri İçerir?
SSL anlamı; ‘güvenli yuva katmanı’ şeklindedir. Açılımı ‘Secure Sockets Layer’ olup, SSL sertifikaları web sitelerine girilen bilgilerin korunmasını sağlar. Örneğin e-ticaret sitesinden alışveriş yapanların banka kartı ve kredi kartı bilgileri bu sayede korunur. Yine; kullanıcıların web siteniz üzerindeki herhangi bir sayfaya girdiği kişisel bilgilerin tamamını SSL sertifikası güvence altına alır. (Üyelik, bültene abone olma, iletişim formu vb.) Siteniz için güncel, %100 güvenli, aynı zamanda uygun fiyatlı bir SSL sertifikasına mı ihtiyacınız var? Öyleyse doğru SSL sertifikası ile projelerinizi güvenceye almak için adresini ziyaret edebilirsiniz.
SSL Sertifikası Neden Önemli?
- Sertifikayı veren yerin dijital imzası
- Sertifika sahibine ait ortak anahtarın kopyası
- Sertifika geçerliliğinin bitiş tarihi
- Seri numarası
- Sertifika sahibinin ismi
Bu sertifika, web sitenizi emniyetli kılar. Ziyaretçilerinizin bilgilerini üçüncü şahısların erişiminden muhafaza eder. Ziyaretçilerin ve arama motorlarının güvenini kazanmanıza imkân tanır. Sitenize giren bir kullanıcı SSL sertifikası olmadığını görürse web sitenizi terk edecektir. Öte yandan arama motorları da, SSL sertifikası bulunmayan sitelerin içeriklerini geri plana atar. Siteniz yeterince güvenli olmadıkça, arama sonuçlarında yükselmeniz mümkün değildir. SSL sertifikası bulunmayan siteler arama motorlarında ‘güvenli değil’ olarak işaretlenir. Bu da sıralama kaybı, hit düşüşü, reklam tıklamalarında ve satışlarınızda azalma olacağı anlamına gelir. Dolayısıyla SSL sertifikaları, web sitesinin prestiji, arama sorgularındaki konumu ve ziyaretçi geri dönüşüm oranlarıyla yakından ilgilidir. O nedenle SSL kullanımı bir zorunluluk hâlini almıştır.
SSL sertifikasının diğer işlevleri şöyle sıralanabilir:
- Veri bütünlüğü (Gönderilen ve talep edilen verilerin gereken yerlere ulaştığını teyit etmenize olanak tanır.)
- Kimlik doğrulama (Doğru sunucuya bağlandığınızı, işlemleri doğru sunucu üzerinden gerçekleştirdiğinizi SSL sertifikasıyla teyit edebilirsiniz.)
- Şifreleme (Tarayıcı, uygulama, sunucu arasındaki işlemler SSL sertifikasıyla şifrelenerek korunur.)