Videowall Nedir?

Videowall Nedir?

Teknolojik bilgilendirme sistemlerinin artması ile birlikte hayatımıza giren yeniliklerden birisi de video duvarı adı verilen teknolojidir. Videowall olarak da tanınan bu sistem adından anlaşılacağı gibi bir görüntünün duvar büyüklüğünde birden fazla ekran aracılığı ile hedef kitleye gösterilmesidir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Video Duvarı Ne İşe Yarar?

Video duvarı, çok ekranlı bir duvar olup birden fazla görüntüyü birden fazla ekran aracılığı ile hedef kitlenin izlemesini sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde kullanılan ekranlar şunlar olabilir: video küpleri, projeksiyon ekranları, video kareleri, LED veya LCD ekranlar. Reklam, tanıtım, güvenlik, bilgilendirme gibi amaçlarla kullanılan video duvarlarında çoğunlukla LED ve LCD paneller kullanılır.

Video Wall Kullanım Alanları


Büyük bir duvarın dev bir ekrana dönüştürülmesini sağlayan videowall sistemi büyük ve etkili bir reklam ve tanıtım aracı olarak günümüzün yaygın reklam araçları arasında yer almakta. Büyük şirketler, ünlü markalar, ünlü teknoloji mağazaları, giyim firmaları, oteller, açık hava reklamcılığı, konser ve sinema salonları, ulaşım sektörü gibi alanlarda kullanılan sistem, yayınlanan içeriğin geniş kitlelere ulaşmasını sağlar. Videowall sisteminin kullanıldığı alanlardan birisi de güvenlik sektörüdür. Güvenli sisteminin en önemli unsuru olarak güvenlik odalarında duvarlara yerleştirilen ekranlar aracılığı ile geniş bir alana ait izleme gerçekleştirilebilir, güvenlik elemanları takip işlemlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilir. Siz de işletmenizin reklamını veya tanıtımını yapmak istiyorsanız, ürün ve hizmet kalitemizin daha geniş kitlelerce bilinir olmasını sağlamak istiyorsanız video wall uygulaması ile hedefinize ulaşabilirsiniz.